Mengenai Wyeth Nutrition

Wyeth Nutrition, yang pernah dikenali sebagai Pfizer Nutrition, adalah sebahagian produk Nestlé S.A Wyeth Nutrition yang telah dipasarkan di Malaysia dan dihasilkan di Tuas, Singapura. Kesemua produk adalah halal dan diiktiraf oleh Majlis Ugama Islam Singapura. Wyeth Nurition menghasilkan premium - kualliti produk nutrisi secara saintifik - dikhaskan untuk menepati keperluan kanak-kanak, ibu mengandung dan ibu menyusu. Sebagai penyelidik dalam sains nutrisi kanak-kanak, misi kami adalah untuk membekalkan sokongan pemakanan bagi perkembangan sihat di masa akan datang. Selama hampir satu abad, Wyeth Nutrition telah memanfaatkan rig klinikal, penyelidikan saintifik dan pengeluaran berkelas dunia serta taraf keselamatan produk untuk mendorong penyelesaian berasaskan sains dan menawarkan keyakinan terhadap ibu bapa untuk membantu perkembangan kesihatan anak-anak di masa akan datang.


Warisan Berusia Lebih Daripada 100 Tahun

Warisan Berbentuk Inovasi

Di Wyeth Nutrition, kami berbangga dengan warisan inovasi yang berterusan. Sepanjang tahun, kami telah mematuhi prinsip panduan untuk mencari formula saintifik terkini dan nutrisi suplemen yang mempunyai kualiti dan taraf keselamatan yang tinggi. Hampir satu abad, kami telah kekal dengan komitmen untuk kajian dan penyelidikan dengan usaha untuk membuka jalan untuk membantu kanak-kanak di serata dunia. 

Jenama yang Dipercayai

Wyeth Nutrition adalah jenama pertama yang menambah baik formula susu untuk beta-carotene. Kami adalah pengeluar pertama di dunia untuk beta-carotene.

Lebih Vitamin C

Wyeth Nutrition adalah jenama pertama yang berjaya menambah baik formula susu untuk vitamin C. Penambahbaikan ini telah sekaligus membasmi keperluan untuk supplemen Vitamin C.

Kesegaran Terjamin

Wyeth Nutrition adalah jenama pertama yang memperkenalkan tarikh luput untuk formula susu untuk mengesyorkan kesegaran kepada para ibu-bapa.

Membawa Kemajuan

Wyeth Nutrition adalah jenama pertama untuk memperkenalkan formula susu protein whey-dominan, yang mengisytiharkan taraf yang terbaru. Formula ini adalah satu-satunya formula susu whey-dominan yang sudah ada lebih dari 20 tahun. 

Permulaan yang Sihat

Wyeth Nutrition adalah jenama pengeluaran susu formula pertama di peringkat antarabangsa unutk menambahbaik susu formula dengan 5 nucleotides utama di serata dunia.

Diformulasi dengan Nutrisi Penting

Wyeth Nutrition adalah jenama pertama yang menambah baik susu formula dengan kandungan secukupnya untuk arachidonic asid (AA) dan docosahexaenoic asid (DHA) dari sumber sayur-sayuran.

Dilengkapi dengan Protein Berkualiti

Jenama pertama untuk meningkatkan Alpha-lactalbumin (alpha-protein) dan mengurangkan Beta-lactoglobulin dalam formula susu.

Inovasi Terkini

Jenama pertama untuk menambah baik (diambil dari bunga marigold) ke dalam formula susu. Lutein, sebagai pigmen makula yang dominan dalam retina, ia mampu menyaring cahaya biru dan boleh melindungi mata.


Visi

Kami akan membantu generasi kanak-kanak akan datang untuk meningkatkan proses perkembangan potensi mereka dan gaya hidup sihat dengan menyediakan nutrisi berkualiti tinggi dan terbukti secara saintifik untuk anak-anak dan para ibu dalam tempoh permulaan mereka.
Kami akan mencapai matlamat kami dengan membuka jalan dalam proses penyelidikan, pembangunan serta pendidikan dan mewujudkan kolaborasi dengan ibu-bapa dan pakar kesihatan di serata dunia. Demi membina generasi yang lebih sihat. 


Penyelidikan & Pembangunan

Penyelidikan & Pembangunan - Peranan utama sesebuah penemuan

Di Wyeth Nutrition, penyelidikan dan pembangunan adalah kritikal terutama sekali semenjak beberapa tahun lepas, operasi yang dikhaskan mempunyai rekod pengiktirafan untuk pengenalan sesebuah produk, penambahan produk dalam siri, dan peningkatan luar biasa dalam formula susu kami. Kekuatan penyelidikan dan pembangunan utama Wyeth Nutrition terletak pada:

  • Sistem pengurusan projek multidisiplin yang berkesan yang menggabungkan penyelidikan dengan aktiviti pembangunan produk dan proses
  • Proses penyelidikan klinikal berdasarkan penggunaan teknologi moden untuk penilaian produk baru di unit neonatal yang dihormati dan tempat penjagaan bayi di hospital.
  • Kebolehan asas dalam imunologi pemakanan, bioavailabiliti mineral, kimia analisis pemakanan, dan penilaian protein serta lipid.

 

Produk Baru & Diperbaiki

Penyelidikan dan pembangunan yang canggih masih menjadi pendorong utama usaha Wyeth Nutrition untuk menyediakan produk pemakanan berkualiti tinggi dan bertaraf terkini.